Burg Eltz

Burg Eltz ligt in Wierschem in Zuid West Duitsland en is een van de weinige Europese kastelen die nooit zijn verwoest! In zijn volle glorie vindt u hier dan ook een prachtig behouden pand met bouwstijlen van honderden jaren geleden.

Burg Eltz werd gebouwd in honderden jaren tijd en zowel bouwstijlen uit de middeleeuwen als uit de renaissance zijn te erkennen. De burcht is nog steeds het huis van de Graven van Eltz en is dus privébezit.

Burg Eltz bezoeken

Wanneer u een bezoek brengt aan Burg Elz dan kunt u een rondleiding door het pand volgen, waarbij u door de verschillende ruimtes wordt geleid en een stukje geschiedenis kunt herbeleven.

De reis naar Burg Eltz gaat door landerijen en door pitoreske kleine dorpjes. U kunt parkeren op een groot parkeerterrein en vervolgens kunt u ervoor kiezen om met een pendelbus of via een wandelpad van ongeveer 2 km naar de burcht toe te lopen.

Neemt u het wandelpad dan begeeft u zich door een prachtig bos en vraagt u af wanneer u de eerste glimp zal opvangen van de torentjes of de muren. Dan komt u de laatste bocht door en staat daar ineens de hele Burcht.

U komt over de brug op het terrein en u kunt zich daar gedurende een 1 á 2 uur prima vermaken. Uiteraard is het gebouw zelf aan de buitenkant al heel imposant. Verder zijn ook zeker de rondleiding en het bezoeken van de schatkamer de moeite waard. Op mooie dagen kunt u tevens heerlijk toeven op één van de terrasjes van het kasteel.

Burg Eltz tijdens uw vakantie

Burg Eltz ligt in een prachtig deel van Duitsland, vlakbij de Moezel en steden als Trier en Worms. U kunt een bezoekje aan dit historisch monument goed combineren met bijvoorbeeld een stedentrip naar Trier of bijvoorbeeld Koblenz. Reist u met kinderen dan is een vakantie in Bosttalsee op Center Parks zeker een aanrader.

TIP: Let op de drukte

Op de site van Burg Eltz staat al de aanbeveling om op drukke dagen vroeg in de ochtend of juist aan het einde van de middag langst te komen. Zo vermijd u de lange wachtrijen! Niet alleen in de burcht zelf, maar ook op het parkeerterrein is een beperkte ruimte. Houdt daar als het kan echt rekening mee!

Meer informatie over Burg Eltz?

Kijk op de officiele site