Bamberg

Altes Rathaus Bamberg
Bambergrivier de main door de stad Bamberg

Bamberg is een prachtige stad in het Oosten van Duitsland. Een perfecte plaats voor een romantische stedentrip, een duik terug in de tijd en voor ontspanning in de natuur. Deze bijzondere plaats heeft een binnenstad met grote historische waarde en is daarom ook onderdeel van het Unesco Werelderfgoed!

De grote verscheidenheid aan gebouwen van honderden jaren geleden doet u denken dat u terug gaat naar de middeleeuwen. Vooral de vele huizen in de klassieke Duitse vakjes stijl is in Bamberg zeer goed behouden gebleven.

Door de stad stroomt het water van de rivier de Main. De vele bruggen verlenen u pittoreske doorkijkjes en geeft de stad veel ruimte. Langs de oevers vindt u een langgerekt stadspark wat voor de inwoners en toeristen een heerlijke duik in de natuur geeft op slechts een paar minuten lopen van het centrum.

Bezienswaardigheden Bamberg

De grootste bezienswaardigheid is het centrum van de stad eigenlijk als geheel. Maar uiteraard zijn er een paar zeer bijzondere plekken waar je als toerist zeker even langs moet gaan.

Altes Rathaus Bamberg

Het Altes Rathaus

Een van de meest iconische gebouwen van de stad, gelegen op een eilandje met twee bruggen. Een zeer geliefd fotografieobject.

De Dom

Een grote kathedraal in de altstadt met twee hoge torens

rivier de main door de stad Bamberg

De Main

De Rivier de main die door de binnestad stroomt verleent u prachtige schilderachtige doorkijkjes!

Neue Residenz Bamberg

Neue Residenz

De Neue Residenz is een prachtig paleis, naast de dom en de Alte Hofhaltung

Hotel vlakbij Bamberg

U kunt verblijven in het centrum van Bamberg voor een geweldige stadervaring. Echter is de omgeving van Bamberg ook erg mooi en erg groen. Een echte aanrader is Schloss Burgellern.

Schloss Burgellern

Schloss Burgellern

Schloss Burgellern ligt op een kwartiertje rijden van Bamberg.